BAKKALLARA VİRÜSLE MÜCADELE REHBERİ

Sakarya Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Ahmet Akdardağan, Sağlık Bakanlığı’nın koronavirüsle mücadele kapsamında bakkallara yönelik hazırladığı özel rehberlerin dağıtıma başladıklarını duyurdu.

Kontrollü hayata geçişi sağlayacak rehberlerin dükkanlara asılması için çağrı yapan Oda Başkanı Ahmet Akdardağan, “Normalleşme sürecinde kontrollü sosyal hayat döneminin başlamasıyla birlikte Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan korona virüs (Kovid-19) salgın yönetimi ve çalışma rehberleri odamıza ulaşmıştır. Oda üyelerimiz için hazırlanan afişlerde dükkanlarımızda uyulması gereken kurallar belirlenmiştir. Bu rehber afişleri, iş yerlerimizin girişlerine veya herkesin rahatlıkla görülebileceği yerlere asmalıyız.” Dedi.

AFİŞLERİN DAĞITIMI

Afişlerin dağıtımına başladıklarını belirten Başkan Akdardağan, “Afişleri odamızdan dağıtmaya başladık. Esnaflarımız işyerlerinde bulundurması ve asması gereken bu afişleri odamızdan temin edebilirler. Afişleri asmayanlara, aykırı hareket edenlere ve zorunluluklara uymayanlara ‘Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282’nci maddesi gereğince; 250 TL’den Bin TL’ye kadar idari para cezası uygulanacaktır.” Dedi.

MASKESİZ MÜSTERİ ALMAYIN

Afişlerdeki uyarılara değinen Başkan Akdardağan, “Afişlerde maskesiz müşteri alınmaması, mesafeye uymak kaydıyla her 4 metrekare için bir kişi bulundurulması, kasa önünde müşteri bekleme yerleri arasında (en az 1,5 metre) olacak şekilde yer işaretlemesi yapılması, maske kullanımı, hijyenin önemi ve mesai saatleri gibi hatırlatmalar bulunmaktadır. Esnafımızdan mağdur duruma düşmemeleri için afişleri asmalarını ve yazılı maddelere harfiyen uymalarını istiyoruz” dedi. Alkan KUYAŞ

02 Tem 2020 - 12:34 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapostası Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapostası Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapostası Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapostası Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.