EKİPLER ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

Patlamanın 3’üncü gününde açıklama yapan Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, “Sahada bin 97 AFAD, UMKE, Arama ve Kurtarma, sağlık, itfaiye, jandarma...

Patlamanın 3’üncü gününde açıklama yapan Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, “Sahada bin 97 AFAD, UMKE, Arama ve Kurtarma, sağlık, itfaiye, jandarma kriminal ve diğer ilgili birimler buraya gelerek çalışmalar yaptılar” dedi.

TÜM EKİPLER BÖLGEDE

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Sakarya’nın Hendek ilçesinde bulunan bir havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamanın 3’üncü gününde son gelişmeler ile ilgili açıklamalarda bulundu. Patlamanın 3’üncü gününde de çalışmaların devam ettiğine değinen Vali Kaldırım, adli sürecin devam ettiğini uzmanların çalışmaları yaptığını vurguladı. Patlamayla ilgili son durumu değerlendiren Kaldırım, “Patlama malum Cuma günü 11.15 sularında meydana geldi 3’üncü günündeyiz halen sahada ekiplerimiz yoğun bir çalışma yürütüyorlar. Patlamanın olduğu andan itibaren biz dahil tüm ekiplerimiz buraya intikal ettik. Çalışmalara başladılar şu ana kadar sahada bin 97 AFAD, UMKE, Arama ve Kurtarma, sağlık, itfaiye, jandarma kriminal ve diğer ilgili birimler buraya gelerek çalışmalar yaptılar.

ADLİ SÜREÇ DEVAM EDİYOR

190 araç da şu anda sahada 4 tane de arama kurtarma ve kadavra köpeğimiz şu anda ekipler ile çalışma yapıyorlar. Bir yandan da Başsavcılığımız tarafından yürütülen adli süreç de devam ediyor. Onların görevlendirdiği bilirkişiler ve gerekli uzmanlar burada çalışmalarını sürdürüyor. 4 vatandaşımız vefat etti. İkisini dün defnettik ve aile ziyaretleri yaptık. Diğer iki kişinin de kimlik tespitleri yapıldı. Onların da ailelerine teslim edilmesi için Başsavcılığımız süreci yürütüyor. Kayıp olan 3 tane vatandaşımız var malum olay yerinden alınan numuneler Adli Tıpa gönderildi oradan da bugün sonuç bekliyoruz oradan gelen sonuca göre de bir değerlendirme yapacağız” dedi. İHA

05 Tem 2020 - 13:40 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapostası Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapostası Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapostası Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapostası Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.