İFTİRA ATIYORSUN!

CHP’nin Serdivan’da rant iddialarına Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar ve AK Parti’den cevap geldi.

RANT İDDİASI

CHP, Serdivan’da yapılan AVM çalışmaları ile ilgili halka broşür dağıtmış ve Serdivan Belediyesi’ni eleştirmişti. CHP’nin dağıttığı broşürde Serdivan AVM’nin kullandığı 3 girişin, Gönül Bahçesi ve Kahve Deryası’nın, 112 m2 açık otoparkların yeşil alan olarak geçtiğini, Cadde54’e otopark alanı verilmemiş olmasına karşın 9.500 m2 yeşil alan içerisinde satış ofisi ve şantiye binasının konulmuş olması eleştirilmiş, Serdivanlıların parkları Cadde54 tarafından satış ofisi ve şantiye alanı olarak kullanıldığı ve Cadde54 tarafından işgal edildiği ifade edilmişti. CHP’nin rant iddiaları üzerine AK Parti Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, Serdivan İlçe Başkanı Burak Erken basın mensuplarıyla bir araya gelerek CHP İl Başkanı Ecevit Keleş’in iddialarına cevap verdi.

ROTAMIZ MİLLET

AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, “AK Parti olarak 19 yılda Sakarya’da 29 milyar TL’yi bulan nice dev eser ve yatırımlar yaptık, bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz inşallah. AK Partimizin rotası millettir. AK Parti olarak milletin kalbinde doğduk ve orada büyüdük. Milletimizle irtibatımızı hiç kesmediğimiz gibi hep güçlü tuttuk. CHP İl Başkanı Ecevit Keleş, dağıtmış olduğu broşürlerle iftira atmaktadır. Soyut iddialarla siyaset yapılmaz. Ecevit Keleş, Sakarya’ya hizmet etmek istiyorsa omurgalı siyaset yapmalı, gerçekliği olan olaylar üzerinden ana muhalefet görevini yerine getirmelidir. İddia sahibi iddiasını ispatlamakta mükelleftir. Dolayısıyla kendisi ispatlayamıyorsa kendisi müfteridir. İktidar olmak gibi bir derdi olmayan sürekli milletiyle kavgalı CHP yalanı bile utandıran lideri ve kadrolarıyla her zamanki gibi iftiralarına devam ediyor” dedi.

ADAM GİBİ SÖYLE

Serdivan Belediyesi Başkanı Yusuf Alemdar her iki alanın da belediyenin kamu alanı olduğunu ve iki alan arasında takas yaptığını belirterek, “Şu parsel kimin malı? Serdivan Belediyesi’nin malı. Peki, buradaki değişiklik yaptığım yer kimin belediyenin kamu alanı. Ben ne yapmışım, Serdivan Belediyesi olarak demişim ki burası da Serdivan Belediyesi’nin, diğer taraf da Serdivan Belediyesi’nin. Serdivan Belediyesi olarak iki taraftaki alanı takas ediyorum. Sayın il başkanım kime rant sağlamışım. Açık olacaksın, adam gibi söyle. Kapalı kapılar ardından iftira atarak, kapalı kapılar ardından birileri ile fiskos yaparak oluşturmuş olduğun bu cümleleri sana iade ediyorum. Eğer burada bir rant varsa, bunu çıkıp ispat etmek zorundasın. Serdivan’ın, hukukunu düşünmek, yarınlarını düşünmek, gelir elde etmek eğer bir rantsa evet ben Serdivan halkının rantını sağlıyorum. Ama bireysel anlamda şahıslara, kişilere rant sağladığımı iddia etmek alçaklıktır” dedi.

İHALE ŞARTLARI

‘Öyle ortaya iftira atmakla olmaz’ ifadelerini kullanan Alemdar, “Bunun genel başkanı, Sakarya’ya geldiğinde Kent Meydanı’nda bir açıklama yaptı. ‘Bu meydanın altına otopark yapacağım’ dedi. Be arkadaş sen 54’ün altına ‘otoparkı yoktur’ diye iddia ortaya atıyorsun. Bin 500 araçlık otopark var. Sen genel başkanını mı takip ediyorsun? Genel başkanın meydandaki o açıklamayı yaparken ‘püh’ derken genel başkanına, ben şimdi sana ‘püh’ diyorum. Senin genel başkanına dediğini, sana söylüyorum bende. Bin 500 araçlık otopark var. Bunu da mı görmüyorsun? Bari bir gez. Serdivan Belediyesi, AVM’nin yüzde 25 ortağı, CADDE54’ün yüzde 33,5’e ortak. Yani burada 54’üncü caddede, Serdivan Belediyesi olarak yılda yaklaşık 10 milyon TL gelir elde ediyoruz. Ben belediyemi düşünmek zorundayım. Ben belediyeme gelir elde etmek zorundayım. İlk günden beri ihale şartlarımızı herkese bilgi verdik. 32 bin metrekareyi nereden uydurdun? Ya bilmiyorsun. Yalan söylüyorsun, iftira atıyorsun. Bari biraz anlaşılabilir olsun” diye konuştu.

11 Eyl 2020 - 16:59 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapostası Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapostası Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapostası Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapostası Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.