MÜSİAD VE SATSO SİGORTA SEKTÖRÜNÜN SORUNLARINI ELE ALDI

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Sakarya Şubesi’nde Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Sigortacılık ve Finans Komitesi ve sektör...

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Sakarya Şubesi’nde Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Sigortacılık ve Finans Komitesi ve sektör temsilcileri 16. Meslek Komitesi Başkanı Engin Adıyaman, Meclis Üyeleri Zafer Yıldırım, Oktay Topçu, İl delegesi ve Sektör Meclisi Üyesi Alaattin Paşakaba, İl delegesi Özgür Kaya, Komite üyeleri Yasin Şahin ve Mertcan Korkmaz ile MÜSİAD Sakarya Başkanı İsmail Filizfidanoğlu ve Yönetim Kurulu Üyesi Rıdvan Ulusal bir araya gelerek sigortacılık sektörü hakkında istişarelerde bulundu.

Konu hakkında görüşlerini dile getiren SATSO Meclis Üyesi ve sigorta sektöründe faaliyet gösteren Oktay Topçu; “Sigortacılık sektörü 5684 sayılı Sigortacılık Kanunu’na aykırı olarak herkesin ve her kurumun yapabileceği bir iş haline gelmeye başladı. Bu yapılan düzenlemeyle birlikte ne hedefleniyor bilmiyorum. Ancak maalesef ki bu düzenleme sigortacılık sektörünü büyütmez. Elbette ki açık piyasa, herkes her sektöre girip çalışabilir. Buna hiç kimsenin sözü olamaz. Ancak biz sigortacılar yalnızca sigortacı olabiliyoruz. Tıpkı avukatlık gibi, başka bir sektörde faaliyet gösteremiyoruz. Fakat diğer sektörlerde çalışan kurumlar sigorta acenteliği yapabilecek. Bu işteki yanlışlık tam da bu noktada.” Dedi.

MÜSİAD Sakarya Başkanı İsmail Filizfidanoğlu ise; “Maalesef ki bu mevzuat değişikliğiyle sigortacılık sektörüne olan güvenin düşeceği ve sektör çalışanlarını fazlasıyla etkileyeceği kanısındayım. Her işi uzmanı ve yetkilisi yapmalı ki toplumda meslek erbapları kalsın, sektörler yok olup gitmesin. MÜSİAD olarak bu konuyla ilgili bir rapor hazırlayıp yetkilere merciilere ileteceğimizi buradan bildirmek isterim.” Cümlelerine yer verdi. Görüşmeler toplu fotoğraf çekimi ardından son buldu.

12 Eyl 2020 - 17:07 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapostası Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapostası Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapostası Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapostası Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.