BU GİDİŞ İYİ DEĞİL!

Koronavirüs salgınında her geçen gün vaka sayıları artıyor. Uyarı üstüne uyarı yapılmasına rağmen yaşanan artış, korku ve endişeye neden oluyor. Sakarya’da da daha önce günde 3’e kadar düşen vaka sayıları artık 60’ın üzerinde seyrediyor.

YÜZDE 40’LIK ARTIŞ

Koronavirüs salgınında son zamanlarda vaka sayılarındaki hızlı artış korku ve endişeye neden oluyor. Ülke genelinde daha önce binin altına inen günlük rakamlar, artık 2 bin sınırına dayandı. Koronavirüs vakalarında yaklaşık yüzde 40’lık bir artışın olduğu ifade edilirken, tedbirlere uyum noktasında her gün vatandaşlara uyarı üstüne uyarı yapılıyor. Ülke genelinde yaşanan artışa paralel, Sakarya’da da vaka sayıları yükseldi.

SADECE TARAKLI

Sakarya’da daha önce günde 3’e kadar düşen vaka sayıları artık 60’ın üzerinde seyrediyor. Şehirde vaka sayılarında yaşanan artış Sağlık Bakanlığı tarafından hayata geçirilen hayat Eve Sığar uygulamasındaki virüs haritasına da yansıdı. Haritada, yüksek risk ifade eden kırmızı rengin alanının genişlediği görülüyor. Taraklı ilçesi ise, düşük risk ifade eden mavi renk ile haritada gösteriliyor.

MASKE KULLANIMI

Öte yandan vaka sayılarında yaşanan artış sonrası yetkililer de hareket geçti. Daha önce karantina kurallarına uymayanların zorunlu olarak yurtlara alınacağı belirtilmişti. Salgına karşı hayati önem taşıyan maske kullanımı konusunda ise asla taviz verilmeyeceği, denetimlerde maske kullanmadığı tespit edilen kişilere yönelik uygulanan cezai işlemlerin devam edeceği öğrenildi.

15 Eyl 2020 - 17:46 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapostası Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapostası Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapostası Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapostası Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.