ŞEHRİN GÜNDEMİ ACİL DURUM HASTANESİ

Vali, Büyükşehir Belediye Başkanı ve Milletvekilleri SATSO'da bir araya gelerek ilimize kazandırılması planlanan Acil Durum Hastanesi'yle ilgili görüş alışverişinde bulundu.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Vali Çetin Oktay Kaldırım, Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, AKP Milletvekilleri Recep Uncuoğlu, Çiğdem Erdoğan Atabek, MHP Milletvekili Levent Bülbül, AKP İl Başkanı Yunus Tever ve MHP İl Başkanı Ahmet Ziya Akar, ilimize kazandırılması planlanan 250 yataklı Acil Durum Hastanesi'yle ilgili olarak SATSO'da bir araya geldi. SATSO Başkanı Akgün Altuğ'un davetlisi olarak yapılan toplantıda hastaneyle ilgili şehirde neler yapılabileceği konuşulduğu öğrenildi.

250 YATAKLI HASTANE

Toplantıyı değerlendiren Genel Başkan Yardımcısı Yavuz, “İlimize 1000 yataklı bir hastane yapılırken aynı zamanda Acil Durum Hastanesi’nin kazandırılması da güzel bir katkı olacak. Böyle bir hastane ilimiz için bir ihtiyaçtır. Hastanenin Erenler Bölgesi’nde kurulmasını planlıyoruz. Bu bölgede hastane yok. İlçelerimizin de kolaylıkla ulaşabileceği bir bölge. 250 yataklı hastanenin 100 yatağının acil durumlarda yoğun bakım ünitesine dönüştürülecek olarak tasarlanması da büyük bir avantajdır. Bu hastanenin yapılması konusunda hepimizin üzerimize düşeni yapacağından eminim. Duyarlı davranılacağından şüphem yok. Bu hastanenin yapılması konusunda SATSO Başkanımızın hassasiyeti bizleri memnun etmiştir.” dedi.

TOYOTA'YA DA GİDECEKLER

Toyota Fabrikası’nın da ziyaret edilerek bu hastaneye katkıları konusunda teklifleri olacağı bilgisini veren AKP Milletvekili Yavuz devletin sağlık sektörü konusunda yatırımları olduğunu da belirterek “En önemli konularımızın başında sağlık geliyor. Son birkaç ayda ilimizde 2 hastane devreye alındı. 2 hastanemiz de tamamlanmak üzere. İlimiz için ayrıca bir “Acil Durum Hastanesi” söz konusu. Bütün bunların yanında, deprem bölgesinde yaşadığımızı da hesaba katarak ‘Sakarya'ya bir Acil Durum Hastanesi de kazandırabilir miyiz?’ diye; Milletvekillerimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız ve İl Başkanımızla birlikte bir süredir istişare ediyoruz. Bu konuda Sayın Valimizin desteğini aldık. SATSO gibi kurumlarımız, Toyota gibi kuruluşlarımız da destek verirse el birliği ile sağlık sektörümüze önemli bir katkı sunmuş olacağız.”

ALTUĞ DESTEK SÖZÜ VERDİ

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ ise; planlanan çalışmanın özellikle deprem kuşağında yer alan ilimizin, ayrıca pandemi sürecinden de geçiyor olmanın verdiği hassasiyetle önemli ve ciddi bir adım olduğuna dikkat çekti. Başkan Altuğ, “Sakarya iş dünyasını temsil eden bir kurum olarak; şehrimiz adına yapılacak böyle güzel bir çalışmaya yetkilerimiz dahilinde üyelerimizden de destek alarak katkı sunmaktan memnuniyet duyacağız. Elimizden geleni yapmaya hazırız. Bu konuda belli başlı üyelerimizle, Yüksek İstişare Kurulumuz ile bu konuyu değerlendirebiliriz. Toyota da bizim üyemiz. Şehrimizde yapılacak hastaneye böyle global bir kuruluşun da destek olacağına inanıyorum” dedi. Saim İŞÇİ

13 Eki 2020 - 12:30 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapostası Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapostası Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapostası Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapostası Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.