SAKARYA BİRİNCİ SIRADA

2020 yılında konut fiyat artışlarında yılın ikinci yarısında Sakarya Türkiye'de birinci sırada yer aldı.

KONUT FİYATLARI EN ÇOK GAZİANTEP VE SAKARYA'DA YÜKSELDİ

2020 yılı içerisinde Türkiye genelinde satılık konut fiyatlarının en çok artış gösterdiği iller Gaziantep ve Sakarya oldu. Emlak satış ve kiralama platformu Hürriyet Emlak, 2020 yılında gayrimenkul tarafında yaşanan değişimleri, satılık ve kiralık konut kategorilerinde yükselişe geçen il ve ilçeleri değerlendirirken, sektörde 2021 yılına yönelik hedef ve beklentileri ortaya koydu. Buna göre, 2020 yılı içerisinde Türkiye genelinde satılık konut fiyatlarının en çok artış gösterdiği iller Gaziantep ve Sakarya oldu. Yılın ilk 3 ayında Gaziantep ortalama yüzde 18 değişim ile en çok artışın olduğu il olarak birinci sırada gelirken, pandemi sürecinin başladığı Nisan ayı itibariyle yerini Sakarya’ya bıraktı. Konut satışlarında rekorun kırıldığı Temmuz ayı sonrasında Gaziantep tekrar ilk sıraya yerleşti ve bu yükselişini bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 50’nin üzerinde artış oranıyla 6 ay boyunca korudu.

10 Oca 2021 - 14:18 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapostası Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapostası Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapostası Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapostası Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.