ORGANLAR BAŞKA HASTALARA UMUT OLDU

Özel Medar Hastanesi Sakarya başarılı bir organ bağışı operasyonuna imza attı. Genç bir donör’ün kalp, akciğer, karaciğer, böbrek, kornea ve bağırsakları Türkiye’nin 7 ilinde organ bağışı bekleyen hastalara nakledildi.

ORGANLAR 7 İLE NAKLEDİLDİ

Özel Medar Hastanesi Sakarya, ilk donör heyecanını yaşadı. Özel Medar Hastanesi Sakarya’da bulunan genç bir donörün organları ailesinin onayı ile Türkiye’nin 7 iline nakledildi. Genç donörün akciğer, karaciğer, böbrekler ve kornea ve ince bağırsakları, ulaştırıldı. Sakarya organ bağışı ekiplerinin koordinasyonunda gece 03:00 te başlayan donör alımı, ertesi gün saat 10:00 da başarı ile son buldu.

ORGAN BAĞIŞI HAYAT KURTARIR

Özel Medar Hastanesi Sakarya Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Başhekimi Op. Dr. Kamil Köse, süreci ilk andan itibaren yakından takip ederken emeği geçen tüm ekibi de kutladı. Köse, Hemşirelik Hizmetleri Sorumlusu Nurul Uslu, Genel Yoğun Bakım Sorumlusu ve Organ Nakli Koordinatörü Emine Tekin’i de özellikle tebrik etti. Donör nakil operasyonu ile ilgili konuşan Op. Dr. Köse, “Genç bir donörümüzden alınan organlarımız başka hastalara umut oldu. Bu başarılı operasyonu gerçekleştiren herkesi tebrik ediyorum. Nakillerin başarı ile gerçekleştirilmesi bizleri gururlandırdı. Organ bağışının hayat kurtardığını unutmayalım” dedi. Saim İŞÇİ

03 May 2021 - 15:03 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapostası Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapostası Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapostası Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapostası Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.