“HEDEFİ BÜYÜK TUTMALIYIZ”

SATSO'dan yapılan Kadın kooperatifleri Eğitim Programı açılış toplantısında konuşan AK Parti Milletvekili Atabek, “Hedefimizi biraz büyük tutmalı ve daha global düşünmeliyiz. Sakarya’daki kadınların ben bunu yapabileceğine inanıyorum” dedi.

Sakarya’da kadın üretimi ve istihdamının desteklenmesi amacıyla oluşturulan 11 kadın kooperatifinin yönetimi, işleyişi ve sürekliliğinin sağlanması amacıyla başlatılan eğitim programının açılış töreni AK Parti Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek’in katılımı ile gerçekleştirildi. Törenin açılış konuşmasını yapan TOBB Sakarya İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Zehra Dirim şunları dile getirdi: “Kadın üretim kooperatiflerimizin artması ve gelişmesi için iş birliği içinde yürüttüğümüz çalışmalar devam ediyor. Göreve geldiğimizden beri kadınlarımızın ekonomik ve sosyal hayata katılmaları için birçok çalışmalar yapıyoruz. Bugün ilimizde ilgili tarafların iş birliği sayesinde kadın kooperatif sayımız 10 bine ulaşmıştır. Kadınlar tarafından üretilen yöresel ürünlerimizin satış ve pazarlanmasına imkan sağlanmış ve bu kadınlarımız ekonomik hayata kazandırılmışlardır. Ticaret il müdürlüğü ile ortaklaşa geliştirdiğimiz e-ticaret sitesinin kurulması projemiz de bunlardan birisidir. Açılışını yaptığımız bu projenin hayırlı olmasını diliyorum.”

EĞİTİM PROGRAMI

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ ise, “Bugün “eğitim programının” açılışı için bir aradayız. Biz de SATSO olarak ay sonunda iki haftalık kapsamlı bir eğitim programını başlatacağız. Bu programın verimli geçmesini dilerim” dedi. AKP Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek ise kadın üretiminin arttırılmasının önemine değinerek şunları dile getirdi;“Bugün şehrimizde 11 kadın kooperatifimiz var. Geldiğimiz noktada kadın kooperatifleri ile ilgili çok olumlu bir algı var. Bu konuda kadınlarımızın önemi çok büyük. Bizler bu işi çok önemsiyoruz bu işi bir hobi, bir sosyal faaliyet, bir dernek gibi bakmıyoruz. Bizler bu işi ekonomik değer üretmek adına, kadınları istihdama kazandırmak adına, sahaya ciddi bir yansıma oluşması adına çok önemsiyoruz. Başta ticaret il müdürümüze, SATSO ve SESOB Başkanlarına kadınlara verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyorum.

KADIN KOOPERATİFİ

Kadın Kooperatifi neredeyse yok denecek bir durumdaydı şimdi ise 11 tane kooperatifimiz var. Bundan sonraki hedefimiz başta yerelde sonra kendi ülkemizde, ulusalda ve sonrasında uluslararası piyasalara açılmak satışını sağlamaktır. O yüzden hedefimizi biraz büyük tutmalı ve daha global düşünmeliyiz. Hedefi ne kadar ileri koyarsak daha çok çalışıp daha fazla performans gösteririz. Sakarya’daki kadınların ben bunu yapabileceğine inanıyorum. Çünkü Sakarya çok özel bir il. Farklı milletlerin, farklı toplumların barış ve kardeşlik içinde yaşadığı, çok stratejik bir noktada olan, siyaseti, ticareti ve sanayisi güçlü bir şehir Sakarya” dedi. Saim İŞÇİ

08 Haz 2021 - 18:16 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapostası Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapostası Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapostası Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapostası Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.