AŞI OLANLAR DAHA RAHAT ATLATIYOR

Salgını önemsemediği için aşı olmayan Ersin Eryılmaz (35) 18 gün yoğun bakımda yaşam mücadelesi verdi. Sağlığına kavuşan Eryılmaz “Aşı olan akrabalarım çabuk atlattı, ben ölümden döndüm. Taburcu olunca ilk işim eşimin aşısını yaptırmak oldu” dedi.

Covid-19’a yakalanarak Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde (SEAH) ciddi bir tedavi sürecinin ardından hayata tutunan 35 yaşındaki Ersin Eryılmaz, sağlığına kavuşmasının ardından yoğun bakım bölümündeki hekim ve personeli ziyaret ederek teşekkür etti. Kronik hiçbir rahatsızlığı olmadığını dile getiren Eryılmaz, temmuz ayında oğlunun sünnet cemiyeti sonrasında rahatsızlanarak yaptırdığı PCR testi sonrası Covid-19’a yakalandığını fark ettiğini ve evde karantina altında tedavisi sürerken fenalaşarak hastaneye kaldırıldığını anlattı. SEAH Anestezi ve Reanimasyon Kliniği İdari Sorumlusu Prof. Dr. Ali Fuat Erdem tarafından Anestezi ve Reanimasyon Yoğun Bakım ünitesine alınmasının ardından 19 gün yoğun bakımda kaldığını belirten Eryılmaz “Taburculuk sonrası 20 gün evde istirahat ettim. Kontrol için hastaneye geldim ve tedavi sürecimde emeği geçen doktorlara, hemşirelere ve sağlık personeline teşekkür etmek istedim.” dedi.

HER HASTAMIZ BU KADAR ŞANSLI DEĞİL

Bir ay önce yoğun bakımda genel durumu kötü olan bir hastasını sağlığını kavuşmuş bir şekilde görmenin mutluluk verici olduğunu söyleyen Prof. Dr. Ali Fuat Erdem “Maalesef her hastamız bu kadar şanslı değil. Genel olarak yoğun bakımlarda yatmakta olan hastalarımız maalesef ya hiç aşı olmamışlar ya da birinci doz sonrası ikinci ve üçüncü doz aşılarını tamamlamamışlar. Genel olarak aşılarını tam yaptıran vatandaşlarımızın bu hastalığı daha hafif atlattıklarını görüyoruz. Biz tüm vatandaşlarımıza önyargılarını bir kenara bırakarak bir an önce aşılarını yaptırmalarını ve dozlarının tümünü bakanlığımızın önerdiği şekilde tamamlamalarını öneriyoruz. Unutmasınlar her an bir yakınları için yoğun bakım yeri arayabilirler” dedi. Murat UYGUN

14 Eyl 2021 - 16:55 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapostası Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapostası Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapostası Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapostası Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.