FİNANSÇI OLMAYANLAR İÇİN FİNANS YÖNETİMİ

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, üyelerinin sosyo-ekonomik yetkinliklerini artırmaya yönelik 2021 yılı içerisinde planlanan eğitim takvimi kapsamında çalışmalarına devam ediyor.

Bu bağlamda Odamız ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi (TOBB ETÜ-SEM) işbirliğinde, İşletme Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ramazan Aktaş’ın sunumuyla “Finansçı Olmayanlar İçin Finans” konulu online eğitim gerçekleştirildi.

SATSO Üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen eğitimde finansal yönetim, amaç ve işlevleri, finansın temel ilkeleri, piyasalar, yatırımlar ve finansal yönetim arasındaki ilişkiler, finansal yönetimin fonksiyonları ve finansın temel ilkeleri gibi birçok önemli konuda bilgiler aktarıldı.

Prof. Dr. Ramazan Aktaş yapmış olduğu sunumda şunları dile getirdi: “Finansta taraflar her zaman kendisi için avantajlı olan davranışı izler. Riskten kaçınma ilkesi vardır. Ekonomik olarak büyüdükçe alınan riskler azalma gösterir. Her finansal işlemin artısı ve eksisi elbette vardır. Bunda kendimize fayda sağlayanı seçmeliyiz. Finansal kararlarda sağlanacak yararlar kadar neden olacağı kayıpları da göz önüne alarak riskli kararlar verilmelidir. İyi analiz edilmeli ve geçmişteki verilere bakılmalıdır. Finansal davranışlarda insanlar genellikle çoğunluğun yaptığını yapar. İnsanlar yeterli bilgi sahibi olmadığında çoğunluğun davranışlarını takip eder.” dedi.

16 Eyl 2021 - 15:13 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapostası Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapostası Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapostası Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapostası Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.