GEYVE'DE VAKALAR BİR HAFTADA YÜZDE 26 ARTTI

Sakarya ve Geyve'de Corona vakalarında artış devam ediyor. Geyve'de bir hafta önce 180 kişi Corona'ya yakalanırken, bu hafta sayı 227 kişiye çıktı.

Sakarya'da 2 ilçede vakalar pik yaparken Geyve'de de yüzde 26 oranında arttı.Geyve vaka sıralamasında geçen hafta Sakarya ilçeleri arasında 180 vaka ile 11. sıradayken; bu sayı bu hafta 227 kişiye, yüz binlik oranda ise 452,6 kişi ile 6. sıraya çıktı.Sakarya’da vaka sayılarında artış sürerken, 2 ilçemizde ise vakalar pik yaptı. Eylül’ün ilk haftasında günlük 300’lü rakamlara düşen vaka sayıları, geçtiğimiz bir haftada 707’ye kadar yükseldi. 4 bin 954 vakanın görüldüğü Sakarya'da, vaka sayılarının nüfus oranına göre en çok arttığı ilçeler ise Kocaali ve Arifiye oldu. İşte www.tv264.com.tr haber editörlerinin Ankara'dan edindiği gelecek hafta açıklanacak o rakamlar... Eylül’ün ilk haftasına kadar düşüşlerin yaşandığı vaka sayıları, geçtiğimiz hafta olduğu gibi bu hafta da tırmanışını sürdürdü.Günlük 300’lere kadar gerileyen vaka sayıları bu hafta itibari ile 707’ye yükseldi.

100 bin kişide geçtiğimiz hafta en tehlikeli iki ilçe yüz binde 511 ile Arifiye ve yüz binde 500 ile Ferizli olmuştu. Bu hafta Kocaali'de adeta vakalar pik yaptı. Kocaali yüzbinde 621 ile Korona başladığından bu yana en yüksek vaka oranlarından birine ulaştı...

Geçen haftanın S.O.S. veren ilçelerin başında yer alan Arifiye, Serdivan ve Ferizli'de yükselişini sürdürdü. Bu hafta Sakarya'da 4 bin 954 kişi daha koronaya yakalandı. Bu vaka sayısı ile Sakarya'nın ortalama Koronavirüs vaka oranı yüz binde 544'e yükseldi.

11 Eki 2021 - 13:46 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapostası Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapostası Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapostası Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapostası Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.