“HAYAT PAHALILIĞI EZİYOR MİLLET GİDEREK FAKİRLEŞİYOR”

Bağımsız Siyasetçi Ender Serbes, hayat pahalılığının milleti canından bezdirdiğini belirterek, “Artık vatandaşın dayanma gücü kalmadı. Yeniden millet eksenli siyasete dönülmeli.” dedi.

Ender Serbes, yaptığı açıklamada, fahiş fiyat artışları, yükselişi önlenemeyen döviz kuru, sürekli artan akaryakıt fiyatları, doğru hesaplanmayan enflasyon, yanlış tarım ve ekonomik politikalar sebebiyle milletin giderek fakirleştiğini kaydetti. İktidar çevresindeki çok küçük bir azınlık dışında toplumun bütün kesimlerinin hayat pahalılığı altında ezildiğini ifade eden Serbes, “Özellikle dar gelirli olan asgari ücretliler yanında, çiftçiler, küçük esnaflar, işçiler, memurlar, emekliler kısaca toplumun bütün kesimlerinin alım gücü giderek zayıfladı. Artık vatandaşın dayanacak gücü kalmadı. Bu gerçeğin ülkeyi yönetenler tarafından görülmesi gerekir.” diye konuştu.

İNSANLAR ÇARESİZ

Resmi enflasyon ve diğer rakamların artık bir öneminin kalmadığını, gerçek hayatta enflasyonun açıklanandan çok yüksek olduğunun gün gibi aşikar olduğunu dile getiren Serbes, özellikle dar gelirlilerin geçim sıkıntısı altında inim inim inlemeye başladığını kaydetti. Serbes, “Bu gün ekmekten, yumurtaya, baklagillerden sebze ve meyve fiyatlarına kadar son bir yılda korkunç bir artış oldu. Artık rakamların bir önemi kalmadı. Ücretli kesim en temel ihtiyaç maddelerini karşılayamaz hale geldi. Makarna bile onlar için artık lüks oldu. Özellikle asgari ücretli ve diğer ücretli kesimler düşük maaşlarla nasıl ev kirası ödeyecek. Çoluk çocuğunu nasıl okutacak, ailesini nasıl dengeli ve sağlıklı besleyecek. Nasıl sağlık harcaması için para ayırabilecek, nasıl ailesine kılık kıyafet alacak. Bu gün bin 600 lira emekli maaşı alan bir aile reisi bütün bu masrafları nasıl karşılayacak. Fahiş elektrik, doğalgaz faturalarını dar gelirli nasıl ödeyecek. İnsanlar gerçekten çaresiz durumda. İşsizlerin durumu zaten içler acısı. Onlar adeta kan ağlıyor.” şeklinde konuştu.

ÇİFTÇİ, ÜRETİCİ KÜSTÜRÜLDÜ

Bu gün marketlerde nohut, mercimek, kuru fasulye ve daha bir çok kalemdeki gıda ürününün ithal edildiğini hatırlatan Serbes, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Daha önce Anadolu bu ürünlerin ambarıyken, yanlış tarım politikaları sebebiyle ne yazık ki bu gün bu buğday, nohut mercimeği bile ithal ediyoruz. Çiftçi küstürüldü. Üretim düştü. Türk çiftçisinin destek görmemesi, alın terinin karşılığını alamaması sebebiyle tarım arazileri ekilemez hale geldi.”

MAAŞLARA İVEDİLİKLE ZAM YAPILMALI

Milletin, her gün dünden daha da fakirleştiğini, bu sebeple asgari ücretli, emekli ve diğer dar gelirli kesimlerin maaşlarında yılbaşını beklemeden dertlerine derman olacak oranda bir zam yapılması gerektiğinin altını çizen Serbes, “İktidar toplum menfaatine olmayan çılgın projelerden vazgeçerek halkın refahına odaklanmalı. Yeniden millet eksenli bir siyasete dönülmeli” çağrısında bulundu. Murat UYGUN

17 Eki 2021 - 16:04 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapostası Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapostası Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapostası Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapostası Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.