“GÖZÜMÜZ KULAĞIMIZ TBMM’DE”

Sakarya Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Ahmet Akdardağan, esnafın gözünün kulağının TBMM’de olduğunu belirterek, yeni perakende yasasının onaylanmasını merakla beklediklerini söyledi.

Başkan Akdardağan, “TBMM’nin açılmasıyla birlikte yıllardır güncellenmesini istediğimiz ve her fırsatta dile getirdiğimiz Perakende Yasası için heyecanlı bekleyişimiz de başlamıştır. Meclise sunulan zincir marketlerin kuralsız bir şekilde açılışların önüne geçecek, şehir dışına taşınmalarını sağlayacak, belli kriterlere göre açılmalarını zorlaştırılacak ve haksız rekabete son verecek perakende sektörünü düzenleyen yeni yasa zaman kaybedilmeden çıkarılmalıdır. Artık esnafımızın dayanacak gücü kalmamıştır. Hemen her gün yine sokak aralarında açılmaya devam eden zincir marketler esnafımızın sabrını taşırmak üzeredir. Beklediğimiz yasa marketlerin şube sayıları ve açılış konumlarına kural getirilmesinin yanı sıra, esnafımız açısından haksız rekabet ortamının son bulmasını sağlarken, fiyatlardaki artışların yerine istikrarlı bir döneme girileceği için vatandaşımızın cebini de rahatlatacaktır.” Dedi.

HAKSIZ REKABET ORTAMI

Yenilenmiş perakende yasasının enflasyona da etki edeceğini vurgulayan Başkan Akdardağan, “Yasanın yinelenerek güncellenmesiyle birlikte enflasyonun düşmesi, tekelci fiyatların engellenmesi ve haksız rekabetin ortadan kalkması sağlanacaktır. Yine her geçen raflardaki ürünlerin fiyatlarını istedikleri gibi arttıran zincir marketler çıkarılacak bu yasa ile durdurulacaktır. Ayrıca TESK Genel Başkanımız Bendevi Palandöken öncülüğünde fikir beyan ettiğimiz gibi esnafın desteklenmesi ve güçlendirilmesini de bu yasada yer almaktadır. Gözümüz, kulağımız TBMM’den gelecek güzel haberlerdedir” dedi. Saim İŞÇİ

19 Eki 2021 - 12:43 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapostası Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapostası Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapostası Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapostası Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.