“TAKSİT SINIRLAMASI KALDIRILMALI ”

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Bilişim Telekomünikasyon temsilcisi 31. Meslek Komitesi, sektörün gelişimi için çalışmaya, sorunları gündeme taşımaya devam ediyor.

Komitenin Başkan ve üyelerinin katılımıyla gerçekleştirdiği son toplantısında ana gündem cep telefonlarına uygulanan taksit sınırlaması oldu. Komite üyeleri son zamanlarda artan dolar kuru sebebiyle ortalama cep telefonlarının da fiyatlarının çok arttığını, taksit sınırlamasına tabi olan 3500 TL altına kapsamlı bir telefon kalmadığının altını çizdiler.

Konuyla ilgili komitesi adına açıklamada bulunan Meclis Üyesi Behlül Bayrak, taksit yönetmeliğinin tamamen kaldırılması ya da kapsamının genişletilmesi gerektiğini dile getirerek şunlardı belirtti: “Cep telefonları artık hayatın vazgeçilmez bir gerekliliği ve bir temel ihtiyaçtır. Haberleşmenin neredeyse tamamı cep telefonları üzerinden gerçekleşmektedir.

2020’nin hemen başında 3500 TL üstü cep telefonlarına yönelik taksit sınırlaması 3 aya indirilmişti. Ardından yaşanan pandemi süreci, kurlardaki artış, üretimin yavaşlaması cep telefonlarına ciddi zamların gelmesine neden oldu. Bu nedenle de neredeyse 3500 TL altına tüketiciyi memnun edebilecek, önemli özelliklere sahip ortalama denilecek bir telefon kalmadı.

2020 başından günümüze çok şey değişti. Dünyada ve ülkemiz ekonomisinde meydana gelen gelişmeler piyasanın sürekli kontrol edilmesi ve yönetmeliğin de buna göre revize edilmesi gerektiriyor. Haberleşme hakkının en önemli ürünü olan cep telefona ulaşımın kolaylaştırılması gerektiğini savunuyoruz. Şimdiki uygulamanın vatandaş ile işletmeleri karşı karşıya getirdiğini görüyoruz.

Bu nedenle de; cep telefonlarına taksit sınırının tamamen kaldırılması ancak bu mümkün olmuyorsa bile 3500 TL sınırının 7000 TL’ye çıkarılması gerektiğini düşünüyor ve talep ediyoruz. 12 taksit uygulaması 7000 TL’ye kadar olan telefonlara uygulansın. 31. Meslek Komitesi ve temsil ettiğimiz GSM sektörü adına yönetmeliğe gelecek bu güncelleme ile piyasanın daha da canlanacağını düşünüyoruz. Yetkililerden bu konuda çalışma bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

19 Kas 2021 - 16:20 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapostası Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapostası Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapostası Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapostası Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.