SAĞLIK KALİTESİNDE SAKARYA İLE SENEGAL İŞBİRLİĞİ

Adatıp Hastanesinin ev sahipliğinde gerçekleşen ve Senegal Sağlık Bakanlığına bağlı hastanelerde görev yapan hemşireler, RİSALAT Group koordinatörlüğünde teori ve pratik becerilerini geliştirmek üzere ülkemize geldiler.

Sağlıkta ülkemizde uygulanan ulusal kalite süreçleri ve Joint Commission International (JCI) kalite süreçleri ile ilgili teorik bilgilerini arttırdılar.

Hasta güvenliği, medikal hatalar ve bildirimleri , sağlıkta renkli kodlar ,tıbbi hatalar, enfeksiyon kontrolü, hastane yönetim hizmetleri, hastane içi iletişim ve Proje Hazırlama gibi konularda bir dizi eğitimlerle kendilerini geliştirdiler.

Hazırladığı workshop program taslağını Senegalli yetkililer ile paylaşan Sağlık ve İletişim Uzmanı Deniz De Asis , programın Senegal Sağlık Bakanlığınca onaylanmasının ardından Adatıp İnsan Kaynakları Müdürü Selda Çınar ile iletişime geçti. Hastane Yönetimi gözlem amaçlı bu çalışma dolayısıyla kapılarını Senegalli Hemşirelere açarak tüm ekibiyle destek sağladı.

Programın sonunda Adatıp Hastanesi Konferans salonunda sertifikalarını alırken, kendilerine Adatıp Hastanesi Yönetimi tarafından Türk ve Senegal bayrakları ile motiflenmiş sürpriz pasta ikram edildi. Workshop konferansın kapanış programına Adatıp Hastaneleri Genel Müdür Yardımcısı Önder Altun, Genel Müdür Yardımcısı ve Başhekim Dr. İlke Er, Başhekim Yardımcısı Dr.Aysun Atakay, İnsan Kaynakları Müdürü Selda Çınar ,Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Mustafa Ayhan, ve Senegalli sağlık yetkilileri ile hastane hemşireleri katıldı.

SENEGAL’İN EN BAŞARILI BAŞHEMŞİRELERİ ADATIP’DA BULUŞTU

Touba Devlet Hastanesi Kurucu Genel Müdürü Dr. Mouhamadou Moustapha tarafından seçilen Senegal’in en başarılı ve tecrübeli başhemşireleri Sakarya Adatıp Hastanesinin ev sahipliğinde teorik ve pratik uygulamalarla hastane kalite süreçlerini içeren bir çalışma başlattılar. Covid19 Pandemi sürecinde tedavi ve bakım hizmetlerini aksatmadan sürdüren hastanenin tıbbi ve hemşirelik hizmetleri müdürleri tüm ekipleri ile birlikte ülkeler arası profesyonel gelişime destek sağladılar.

Konferans Salonunda hafta boyunca bir araya gelen Senegalli Yönetici Hemşireler kendi uzmanlık alanları ile ilgili gözlem yaptılar, meslektaşları ile sahada buluştular. Teorik ve Pratik Bilgilerin 5 gün süre ile yoğun bir şekilde paylaşıldığı her gün kültürel etkileşimlerde bulundular. Öğle aralarında Sakarya’nın doğal güzellikleri ile buluşarak meslektaşları ile yöresel lezzetlerin tadını aldılar.Deniz De Asis ‘in öncülüğünde gerçekleşen eğitimden, hastanenin konukseverliğinden ve meslektaşlarının ilgisinden duydukları memnuniyeti ifade ettiler ve deneyimlerini paylaştılar.

Senegalli Başhemşireler yöresel renkli kıyafetleri ile Senegal ve Türk müzikleri eşliğinde meslektaşları ile birlikte eğlendiler. Adatıp Hastanesinin ekibi de bu sıcak atmosferde moral buldu. Senegalli yetkililer ve katılım sağlayan ekip programdan ve organizasyondan duydukları memnuniyetlerini defalarca dillendirerek teşekkürlerini sundular. “Sağlığın Evrensel Bir İnsan Hakkı “ olduğu ve bilginin paylaştıkça çoğalacağı ilkesiyle kendilerini geliştirerek ülkelerinde büyük değişimleri gerçekleştireceklerinin sözünü vererek ayrıldılar. Kadir KAZIN

20 Kas 2021 - 12:24 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapostası Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapostası Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapostası Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapostası Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.