KAYNARCA İMAM HATİP ORTAOKULU KAZANAN PROJESİNİ TANITTI

Kaynarca İmam Hatip Ortaokulu’nun 1.108 proje arasından 137 okul arasına girerek 24 bin lira destek almaya hak kazanan projesi kahvaltılı toplantı ile tanıtıldı.

SAKARYA’DA 2 OKUL HAK KAZANDI

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce, Anadolu imam hatip lisesi ve imam hatip ortaokullarında öğrenim gören öğrencilerin akademik başarı, bilimsel, sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal faaliyetler ile millî, manevi, ahlaki, insani ve kültürel değerleri benimseyen ve koruyan bireyler olarak yetiştirilmesi amacıyla yürütülen "Eğitimde Rehberlik ve Destekleme Modeli (ERDEM) Destek 2021 Programı" için başvuruda bulunan 1.108 okul arasından aralarında Kaynarca İmam Hatip Ortaokulu’nun da bulunduğu 137 imam hatip okulu hibe desteği kazanmaya hak kazandı. Okulun hibe desteği kazanan projesi Kaynarca Kaymakamı Mehmet Ali Karatekeli, Belediye Başkanı Murat Kefli, daire amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, veliler ve öğrencilerin katıldığı toplantıda tanıtıldı.

Okul Müdürü Tezcan Demir’in konuşması ve Kur’anı Kerim okunmasından sonra yakın zaman önce kaybettiğimiz şair Sezai Karakoç’un Mona Roza isimli şiiri bir öğrenci tarafından okundu.

BAKIR’DAN Z KÜTÜPHANE SÖZÜ

Kısa adı SİMDER olan Sakarya İmam Hatip Mezunları Derneği Başkanı Yahya Bakır yaptığı konuşmada Sezai Karakoç’u andı, Mona Roza şiirinin hikayesini paylaştı. Yahya Bakır, projenin 7’inci maddesinde yer alan belgesel kısa film konusunda stüdyo desteği verebileceklerini söyledi. Başkan Bakır ayrıca Kaynarca İHL’ne Z Kütüphane sözü verdi.

26 Kas 2021 - 14:46 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapostası Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapostası Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapostası Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapostası Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.