MECLİS’TE SAKARYA DEMİYORLAR!

CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Özkoç, “Sakarya’da her şey var. Ama Sakarya’da yaşayan insanlar, bunu değerlendirecek, bunu güçlendirecek insanlara destek versinler” diye konuştu.

KAÇ KERE KONUŞMUŞLAR?

CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Seçildiği günden beri Sakarya’ya hizmetten başka bir şey düşünmediğini belirten Özkoç, iktidar partisi milletvekillerini eleştirerek, “Sakarya’nın iktidar partisi milletvekilleri Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kaç kere konuşmuş? Adam kaç dönemden beri vekil, bir kere Sakarya dememiş. Ben 500 kere demişim. Ben çıkıyorum, Sakarya’nın deprem, tarım, sanayi, turizm alanındaki sorunlarını gündeme getiriyorum, AKP’li bir vekil bana ‘Biz orada yüzde 71 oy alıyoruz, o kadar sorun olsa niye biz oy versinler’ diyor. Şimdi ben ne diyeceğim o milletvekiline?” dedi. Seçmen tercihlerine atıfta bulunan Özkoç, sitem dolu ifadelerle şunları söyledi:

NEDEN ŞİKAYET EDİYORSUN?

Bir dönem, iki dönem, üç dönem, dört dönem, beş dönem oy verdin. Demek ki doğru yapıyorlar o zaman. Meclis’te konuşmamak gerekiyor. Meclis’te Sakarya dememek gerekiyor. Çok katlı binaları yıkmamak gerekiyor. Okulları güçlendirmemek gerekiyor. Yıkılacak okullar varsa, görmemezlikten gelmek gerekiyor. Sakarya’da seçim kazanmanın bir tek yolu var, ilgilenmemek gerekiyor. Sakarya ile ilgilenmiyorsan, sana dolu dolu oy veriyorlar. Vekil hesap vermedi mi, siyasetçi hesap vermedi mi, belediye başkanı hesap vermedi mi, yaşayan halk kendi hesabını sormadı mı, çocuğunun okulunun peşine düşmedi mi, kendi iş yerinin peşine düşmedi mi, her seferinde bir kere Sakarya demeyen milletvekillerini defalarca seçti mi, o zaman sen niye şikayet ediyorsun?

GERİ ADIM ATMADIM

‘Bu milleti seviyorum’ diyen Özkoç, “Benden farklı düşünen Sakaryalılar yok mu? Var. Bana oy vermese de gidiyorum elini öpüyorum. Ona gereken hizmeti yapmayacak mıyım? Yapacağım. Katlı Pazar ile ilgili kızgınım. Ama gerekeni yapmayacak mıyım? Tabi ki de yapacağım. Okullarla ilgili, bana inanmadılar diye köşeye mi çekildim? Sakarya’da yıkım kararı alınan okullarla ilgili Milli Eğitim Bakanı’na teşekkür ettim. Çünkü benim Sakarya’m ile ilgili birisi bir şey yapmış. Ben aday olurken, ‘Benim için önce vatan, millet, Sakarya’ dedim. Bugüne kadar da söylediklerimden bir adım geriye atmadım.

ŞEHİRDE HERŞEY VAR

Ben milletimden, kendi insanlarımdan korkarak siyaset yapamam. Bu milleti seviyorum. Eksikleri, yanlışları görüyorum ve bunları söylüyorum. Bunları birbirimize söylemeliyiz. Söylemezsek bunun altından kalkamayız. Sakarya’da her şey var. Ama Sakarya’da yaşayan insanlar, bunu değerlendirecek, bunu güçlendirecek insanlara destek versinler. Engin Özkoç’un beklediği en ufak bir şey yok. Ben insanlar şehrimizde huzur içinde olsun istiyorum.

KATLI PAZAR ESNAFI BİRBİRLERİNİ SATTI!

Bir kez daha şehrin gündemine gelen Katlı Pazar ile ilgili konuşan Özkoç, “Katlı Pazar’ın kuruluşunda vardım. Onlara bir tek şey söyledim; ‘Birbirinizi satmadan birbirinize sahip çıkın’ dedim. Birbirlerini sattılar, o dükkanları 5 kere satın almak zorunda kaldılar” dedi.

5 KERE SATIN ALDILAR

Katlı Pazaryeri’nin daha modern bir alan haline gelmesi gerektiğini belirten Özkoç, geçmişten bugüne yaşanan süreçle ilgili, “Katlı Pazaryeri ile ilgili suçlu olan insanlar, Katlı Pazaryeri’nin insanlarıdır, dükkan sahipleridir. Katlı Pazar’ın kuruluşunda vardım. Onlara bir tek şey söyledim; Birbirinizi satmadan birbirinize sahip çıkın dedim. Birbirlerini sattılar, o dükkanları 5 kere satın almak zorunda kaldılar. Bir şey elde edebildiler mi? Gün geçtikçe kötüleşen bir Katlı Pazaryeri’ne sahip oldular.

KENETLENMELERİ GEREKİYOR

Katlı Pazar’daki işyeri sahipleri bundan sonra adam gibi bir şey olsun istiyorlarsa, önce birbirlerine kenetlenecekler. Oturacaklar belediye ile iktidarla, ne istediklerini açık açık söyleyecekler. Kendi aralarında ne istedikleri konusunda bir karar verecekler. Birlik beraberlik içinde hareket edecekler. Katlı Pazaryeri önce kendisine ihanet etmesin” ifadelerini kullandı.

VEKİLLERİN YAPMADIĞINI YAPIYOR!

Özkoç, “Vali Çetin Oktay Kaldırım’a teşekkür ediyorum. Milletvekillerinin yapmadığını yapıyor. Sakarya’nın bir marka kent olduğunu anlatmaya çalışıyor” dedi.

ORGANİZASYON YOK

Sanayicilerin Sakarya’da yatırım yapmak için can attığını dile getiren Özkoç, “Ben Sakarya, Türkiye’nin en zengin kenti olsun istiyorum. Sanayici buraya yatırım yapmak için can atıyor. Ama organizasyon yok, irade yok. Tarıma destek yok. Pamukova büyüklüğünde yer ekilemez hale geldi. Burası turizmde zirve yapar. Sapanca’da oteller ağzına kadar dolu. Oradan dışarı çıkmıyorlar. Sen o göl kenarında su gösterileri yapsan, ışık gösterileri yapsan, yöresel yemekleri sergilesen, kıyıyı şenlendirsen, insanlar dışarıya çıkıp da nefes almak istemezler mi? Yaylaların yollarını yapsan, orada doğayı bozmayacak dinlenme alanları yaratsan, o bölgenin insanları çalışsalar ve oralar kalkınsa ne olur? Poyrazlar kalkınsa, Sapanca kalkınsa ne olur?” dedi.

SAKARYA’YI TANITIYOR

Vali Kaldırım’dan övgü dolu sözlerle bahseden Özkoç, bugüne kadar valilerle hep iyi ilişkiler içinde olduğunu dile getirdi. Özkoç, “Vali Çetin Oktay Kaldırım’a teşekkür ediyorum. Milletvekillerinin yapmadığını yapıyor. Sakarya’nın bir marka kent olduğunu anlatmaya çalışıyor. Gittiği yerde çiçeği çekiyor, böceği çekiyor, nehri çekiyor. ‘Bak Sakarya budur’ diyor. Uğraşıyor. Ben bugüne kadar buradaki valileri hep aradım ve hiçbir problem yaşamadım. Devletin valisidir dedim, saygımı ve sevgimi gösterdim. Kendim için bir şey istemedim. Millet için bir şey istedim. Onlar da gereğini yaptılar” ifadelerini kullandı.

GİDİP AKP’YE OY VERDİLER

Sakarya’ya hizmetten başka bir şey düşünmediğini kaydeden Özkoç, Kocaali’de icralık olan köylüler için yaptığı çalışmaları anlattı.

DERTLERİNİ DİNLEDİM

Kocaali’de icralık olan köylüler için her şeyi yaptığını belirten Özkoç, yaşanılan süreci şu sözlerle aktardı: Ben yattığım yeri bilmiyorum. Ramazan’da Karasu’da, Kocaali’de sahurlara kadar dolaşıp insanlarımızın dertlerini dinledim. Kocaali’de 8 köy, zamanında bir banka tarafından haczedilmişti. İktidar vekillerine gitmişler. İktidar vekilleri, ‘Bu banka ile müşterisi arasında bir şey’ demiş. Bana söyledikleri zaman, o bankanın genel müdürlerine telefon ettim, araştırdım. ‘Sizin avukatlarınız, genel müdürleriniz varsa, oradaki Sakaryalıların da vekilleri var. Sizin peşinizi sonuna kadar bırakmayacağım’ dedim.

SAHİP ÇIKMAYANI KUCAKLADILAR

50 milletvekillini getirdim. Kocaali’nin 8 köyünün insanı ‘Allah senden razı olsun. Biz seni destekleyeceğiz’ dediler. Faizlerini kaldırttık, icralarını kaldırdık, sürelerini uzattık. Ondan sonra bana değil, ‘Müşterisi ile banka arasında bir durumdur’ diyen vekili alkışladılar. Gidip AKP’ye oy verdiler. Bana da ‘kusura bakma’ dediler. Ben bu şehre hizmet etmek istiyorum. Ama sen, “Sen bütün bunları yapacaksın ama bana sahip çıkmayanı, kucaklayacağım” diyorsun.

BİR VELİ BİLE MERAK ETMEDİ

Deprem tehlikesine dikkat çeken Özkoç, vatandaşların kendi geleceklerine sahip çıkması gerektiğini belirtti.

Özkoç, “Hasarlı okulları daha önce gündeme getirmiştim. Şimdi deprem olsa bu devlet diyor ki 20 tane okul yerle bir olacak. Bunu söyledim. Bir veli bile merak etmedi. ‘Ben de çocuğumu okula gönderiyorum, hangi okul?’ diye sormaz mı? Sen demezsen, enkazın altında herkes kalır. Sen kendi hayatınla, kendi geleceğinle, kendi çocuğunun geleceği ile ilgilenmiyorsun. O günden bugüne ne değişti? Çark Caddesi’ne gidin bakın. Bir tarafında 3 katlı binalar, bir tarafında 5 katlı binalar. Bu şehirde iki katlı adliye binası yıkıldı” dedi.

01 Ara 2021 - 08:59 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapostası Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapostası Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapostası Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapostası Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.