Sıcaklar yüzünden 1 milyon 500 bin civciv telef oldu, zarar 2 milyon YTL
Sıcaklar civcivleri telef etti
Mevsim normalleri üzerinde seyreden sıcaklar, civciv ölümlerine sebep oldu. Türkiye'nin beyaz et üretiminin yüzde 25'ini karşılayan Sakarya'da Temmuz ve Ağustos aylarında toplu civciv ölümleri yaşandı. 1 milyon 500 bin civciv sıcaktan telef olurken 2 milyon YTL'lik zararın oluştuğu bildirildi.
SICAK HAVA
Sakarya Tavuk Yetiştiricileri Birliği Başkanı Vedat Özer, son bir kaç aydır havaların anormal şekilde sıcak olduğunu belirterek, bunun kümes hayvancılığını olumsuz yönde etkilediğini söyledi. Özer, yaptığı açıklamada, sıcaklar sebebiyle sektörün zor durumda kaldığını belirtti. Özer, "Sakarya'da 600 tavuk yetiştiricisi var. Yaz döneminde 15 milyon 500 bin civciv üretildi. Yaz aylarında çeşitli nedenlerden dolayı ölüm oranı en çok yüzde 5 idi. Ancak bu yaz seyreden anormal sıcaklıklar civciv ölümlerini ikiye katladı. Nem de çok yüksekti. 2 ay boyunca yağış düşmedi hava serinlemedi. Bütün bu sebepler ölümleri yüzde 10 oranına yükseltti. Sıcaklar sebebiyle 1 milyon 500 bin civciv telef oldu. Büyük üretim kaybı yaşadık. Sektör olarak maddi zararımız 2 milyon YTL'yi buldu" diye konuştu.
SOĞUTMA SİSTEMLERİ YETERLİ DEĞİL
Bu yaz günler süren anormal sıcaklıklar yüzünden soğutma sistemlerinin yeterli olmaması sebebiyle ölüm oranının yükseldiğini dile getiren Özer, elektrik hatlarında sık sık kesintilerin yaşanması ve voltaj düşüklüğü yüzünden soğutma sisteminin istenildiği ölçüde yapılamadığını kaydetti.
Özer, alım gücünün düşüklüğü sebebiyle beyaz et tüketiminin geçen seneye oranla yerinde saydığını, entegre tesislerin bu yıl için yüzde 20 dolayında büyüme planını ertelediğini dile getirdi. Özer, Ramazan ayında sektörde bir hareketlilik beklediklerini sözlerine ekledi.
| |
Hendek ilçesinde dereden karşıya geçmek isterken suya düşen 9 yaşındaki çocuk, çevreden yetişenler tarafından kurta..
|
|
| |
Türkiye Fırıncılar Federasyonu Genel Başkanı Halil İbrahim Balcı, ekonomik krizin ekmek satışlarını düşürdüğü yolun..
|
|
| |
Adapazarı ilçesinde kalp krizi geçiren kişiyi hastaneye taşıyan ambulans, fabrika işçilerini taşıyan midibüs ile ça..
|
|
| |
Hendek ilçesinde 4 aylık bebeğini ölü bulduğunu söyleyen anneden şüphelenen savcılık soruşturma başlattı.
Annenin..
|
|
| |
Sakarya'da 2008 yılında polis ve jandarmanın düzenlediği operasyonlarda 441 kilogram eroin ile 920 kilo esrar ele g..
|
|
| |
Sakarya ve Kocaeli'de yüksek kesimlerde kar kalınlığının 1 metreye ulaşması ormanlardaki ağaçların dallarının kırıl..
|
|
| |
Sakarya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı narkotik ekipleri, Tekirdağ'da düzenlediği operasyonda uluslararası uyuşturucu t..
|
|
| |
AK Parti Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Fevzi Şensoy;
SAKARYA CAZİBESİYLE BÜYÜYECEK
AK Parti Sak..
|
|
| |
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Enver Toçoğlu, İmar Kanunu ile ilgili düz..
|
|
| |
Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından 11 ayrı merkezde açılan Meslek Edindirme Kursları (SAMEK) ev hanımlarından..
|
|
| |
AK Parti, Sakarya Büyükşehir ve ilçe belediye başkan aday adayları için temayül yoklaması yaptı.
Atatürk Spor Sa..
|
|
| |
KOBİ'lerin rekabet güçlerini geliştirmek için sanayi kesimindeki firmalara ArGe desteği veren Türkiye Bilimsel ve T..
|
|
| |
İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırıları protesto etmek amacıyla Eskişehir'den İstanbul'a yürüyen inşaat işçisi R..
|
|
| |
Çanakkale'de geçirdiği trafik kazasında bilinçsiz kurtarma yüzünden sakat kalan, eşi ve iki çocuğu tarafından terk ..
|
|
| |
PARA HIRSI ÜŞÜTMÜYOR
Havaların soğumasıyla azalacakları düşünülen dilenciler düşünülenin aksine buz gibi havala..
|
|
| |
SU SAYAÇLARINA DİKKAT EDİN
Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman, vatandaşların don olaylarına karşı, su say..
|
|