Sosyal Güvenlik Kurumu Sakarya İl Müdürü Kenan Tandoğan, yeni Sosyal Güvenlik Kanunu (SGK) yürürlüğe girmeden bir gün önce eski yasanın avantajlarından yararlanmak için 3 yaşındaki oğlu ile 16 yaşındaki kızını sigortalı yaptırdığı ortaya çıktı. Olayın etik olmadığını anlayan müdür, çocuklarının sigortasının iptali için SGK başkanlığı nezdinde itiraz edecek.
Tandoğan, 29 Nisan 2008 tarihinde yani yeni yasa yürürlüğe girmeden sadece 1 gün önce bir reklam ajansına 3 yaşındaki oğlu Doruk Çağ Tondoğan ve 15 yaşındaki kızı İrem Tandoğan'ı fotomodel olarak sigortalı yaptırdı. 29 Nisan 2008 Salı günü ve 30 Nisan Çarşamba günü de dahil olmak üzere iki günlük sigortalı çalışmış görünen çocuklar SGS kayıtlarına göre kişi başı 200'er olmak üzere toplam 400 TL kazanç elde etti. Tandoğan'ın, çocuklarını 30 Nisan 2008'de yürürlüğe giren yeni SGK yasasından sadece bir gün önce sigortalatması ve bir gün sonra işten çıkarılmış gibi göstermesi dikkat çekti.
SGK Sakarya İl Müdürü Kenan Tandoğan, çocuklarını sigortalı yaptırmasını o furyada psikolojik baskıyla yapılmış bir iş olduğunu söyledi. Çocuklarının sigortasını iptal ettirmek için SKG Başkanlığı nezdinde girişimde bulunacağını belirten Tandoğan, "Çocuklarım fili olarak çalıştı. Fotomodellik yaptı. Bir dershane ile bir hastane bu fotoğrafları reklamlarında kullandı. Memurlar da bunu tespit etti. Sonuçta hazırlanan rapor doğrultusunda il müdür yardımcısı da onayladı. O furyada psikolojik baskıyla yapılmış bir iş." diye konuştu.
"KENDİM İPTAL ETTİRECEĞİM"
Yapılanı doğru bulmadığını ifade eden Tandoğan kendini şöyle savundu: "Benim çocuklarımla ilgili keşke böyle bir şey yapılmamış olsaydık. Ama sonuçta yapılmış. Ben çocuklarımın sigortasını onaylayan il müdürü çağırdım. (Böyle bir duyarlılık var bunu iptal edin) dedim. Aldığım cevap (iptal edebilirsiniz ama mahkemelik oluruz. Sigortalı gerçek bir sigortalı ise nasıl iptal edebiliriz) dediler. Benim bu konuda yapabileceğim tek şey şudur. O yol var. Çocuklarımın sigortalı olarak onaylanan raporu kurum başkanlığı nezdinde olarak itiraz edeceğim."
Yeni yasa yürürlüğe girmeden önce sigortalı olmanın büyük avantajı sebebiyle çocukları sigortalı yapma furyası başlamıştı. Yeni yasadan önce sigortalı olanlar aylık bağlama oranı 10 puan fazla olacak. Çalışırken maaşın yüzde 50'si yerine yüzde 60 oranında emekli aylığı bağlanacak. Kanundan önce işe girenler 7 bin 200 yerine 7 bin gün pirim ödeyerek emekli olabilecekler. Kadınlar 65 yaş yerine 58, erkekler ise 65 yerine 58 yaşında emekli olabilecek. Reformdan önce sigortalı olanlar ileride emekli olduklarında destek pirimi ödeyerek çalışma hakkını elinde bulunduracak. Yeni yasada ise emekli olduğunda çalışmaya devam edebilmesi için emekli maaşı kesilecek.
bu duruma tek kelimeyle pişkinlik denir hiç dürüstlük edebiyatı yapmasın, basına yansımasaydı kesinlikle böyle bir demeç vermezdi ayrıca bu müdürün çocuklarının sigortasını inceleyenler bu müdüre bağlı çalışan kontrol memurlarıdır,yani bir takım kaygılarla işi kılıfına uydurmuşlardır, hiç kendini aklamaya çalışmasın yazık ki çok yazık...
BU İŞİN ETİK OLMADIĞINI, SGK MÜDÜRÜ OLMUŞ BİRİSİ BİLMEZ Mİ. HABER BASINDA ÇIKMASAYDI, SİGORTALARINI İPTAL ETTİRECEKMİYDİ. KESİNLİKLE HAYIR.
...nasıl da kılıfına uyduruyorsun yapılanları.sayın editör lütfen yorumum yayınlayın .böyle sahtekar idareciler bu memleketin başına yapıştı.azcık onuru ve haysiyeti varsa önce kurumun başından istifa eder.etmeden öncede yapmayı taahüt ettiği işi yani çocuklarını en azaından bu vebalden kurtarır.
| |
Sakarya Üniversitesi (SAÜ) tarafından Taraklı'ya 2010-2011 eğitim öğretim yılında Meslek Yüksek Okulu açılması uygu..
|
|
| |
Kanserder ve LÖSDER Başkanı Nihal Akar Sakarya'da tespit edilen ve tedavi gören kanser hastası sayısının 434 olduğu..
|
|
| |
Yasa tasarısı
Ulusoy Güvenlik Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Levent Ulusoy Özel Güvenlik Yasa Tasarısı'na..
|
|
| |
Akyazı'da, 2 yıllık böbrek hastası Emine Arslan, oğlunun böbreği ile sağlığına kavuşmayı umut ediyor.
Böbrek ha..
|
|
| |
Ferizli'ye bağlı Gölkent beldesinde, kaçak silah ticareti yaptığı ileri sürülen bir kişinin evine düzenlenen operas..
|
|
| |
Akyazı'da iki çocuk babası bir kişi, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan yardım alamadığı gerekçesiyle hüküm..
|
|
| |
Sakarya Tabipler Odası eski Başkanı, Özel Vatan Hastanesi Başhekimi ve gazetemiz yazarlarından Dursun Bostancı'nın ..
|
|
| |
Sakarya Üniversitesi Jeofizik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr.Can Karavul, son dönemdeki deprem silsilelerine bakıl..
|
|
| |
Marmara Bölgesi'ndeki İmam Hatip Liseleri Mezunları Dernek Başkanları, yöneticileri ve İmam Hatip Lisesi Müdürleri ..
|
|
| |
Sakarya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fikri Koç, Meclis Başkanı Ahmet Güz ve Yönetim Kurulu Üyelerinden ..
|
|
| |
İl Genel Meclisi toplantı salonu tarihi bir oturuma daha ev sahipliği yaptı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın Demokrasi E..
|
|
| |
Ak Parti Erenler İlçe Teşkilatı'nın Yönetim Kurulu Toplantısı'na katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, ..
|
|
| |
Adapazarı Şeker Fabrikası A.Ş çiftçiye verilmek üzere Mart ayının ilk haftasında başladığı gübre sevkıyatına devam ..
|
|
| |
Yatırımın gözdesi
Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, SRT Medya Grubunu ziyaret etti. Ziyareti sırasında gaz..
|
|
| |
Dershanede, fenalaştıktan sonra yarım saat kalbi duran 14 yaşındaki ilköğretim öğrencisi Merve Tok, kaldırıldığı ha..
|
|
| |
14 Mart Pazar günü yapılacak olan İl Kongresi öncesinde iddialı konuşan CHP İl Başkanı Vahit Serbes, kongrenin ikti..
|
|