Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması ile ilgili, ''Top hükümette, bizden çıktı'' dedi.
Kumlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakanlık Merkez Bina'da yaptıkları görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, tüm çabalara rağmen toplu sözleşme görüşmelerinin masada çözümlenemediğini söyledi.
Hükümetin, toplu sözleşmelerin birinci yılı için yaptığı yüzde 3 4, ikinci yıl için 2,5 2,5 teklifini kabul etmeleri durumunda enflasyon karşısında kayba uğrayacaklarını dile getiren Kumlu, enflasyonun altındaki bir öneriye imza atmalarının mümkün olamayacağını ifade ettiklerini bildirdi.
Gelinen noktada, yaptıkları değerlendirmenin ardından bir dizi eylem ve etkinlik kararı aldıklarını ifade eden Kumlu, yarın saat 18.00'de iş çıkışında tüm üyelerinin 81 ildeki AK Parti il yönetimleri önünde basın açıklamaları yapacağını söyledi.
Kumlu, 7 Temmuz Salı günü de sabah tüm işyerlerinde ''Bir saat çalışmama hakkını'' kullanacaklarını belirtti.
Mustafa Kumlu, Çarşamba günü saat 10.00'da Başkanlar Kurulu'nu olağanüstü toplantıya çağırarak, izleyecekleri ve yapacakları eylemleri belirleyeceklerini kaydetti.
Toplu sözleşme görüşmelerini masa başında bitireceklerine inandıklarını dile getiren Kumlu, ''Maalesef bu düşüncemiz gerçekleşmedi. Hayırlı olsun'' dedi.
Kumlu, bir gazetecinin, ''Görüşmeler bitti mi?'' sorusu üzerine, ''Sayın Başbakan ile bitecekse bitti demektir'' diye konuştu.
''Grev uygulamalarının ne zaman başlayacağı'' yönündeki soruya karşılık Kumlu, şu anda 90 bin civarında işçi için grev kararı alındığını, 30 Temmuz itibariyle grev uygulamalarının başlaması gerektiğini söyledi.
Kumlu, ''Düşük ücretlilere iyileştirme konusunda bir teklif gelip gelmediğinin'' sorulması üzerine de Devlet Bakanı Hayati Yazıcı'nın konuyu değerlendirebileceklerini ifade ettiğini ve ''Artış sinyali'' verdiğini bildirdi.
''Top artık kimde?'' sorusu üzerine ise Türk-İş Genel Başkanı Kumlu, ''Top hükümette, bizden çıktı'' dedi.
| |
Cemil Çiçek, Bakanlar Kurulu'nda 7 Yeni Devlet Üniversitesi kurulmasıyla ilgili kanunun imzaya açıldığını söyledi. ..
|
|
| |
SGK Prim ve İdari Para Cezası Borçlarının Hakedişlerden Mahsubu, Ödenmesi ve İlişiksizlik Belgesinin Aranması Hakkı..
|
|
| |
ÖZ –DE- BİR tarından 2010 yılında yapılacak olan Seviye Belirleme Sınavı'nda 6,7 ve 8. sınıfların sınav tarih..
|
|
| |
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada bugün sabah Marmara'nın doğusu Kocaeli, Sakarya, B..
|
|
| |
Milyonlarca üyesi olan internet sitesine girilemiyor
İnternetin en büyük sosyal paylaşım platformlarından Facebo..
|
|
| |
Mİllİ Eğitim Bakanlığı (MEB) öğretmenlerin bilgilerini ve derslerle ilgili fikirlerini diğer öğretmenlerle paylaşab..
|
|
| |
Akaryakıt ürünlerinden motorine 8 kuruş zam yapıldı. Akaryakıt dağıtım şirketleri motorinin satış fiyatına 8 kuruş ..
|
|
| |
MEB, 2010 Yılında 17.000 Sözleşmelinin Kadroya Geçirileceği ve Yanı Sıra 40.000 Öğretmenin Atanacağıni Bildirdi.
..
|
|
| |
RUS enerji devi Gazprom, Türkiye'yi de yakından ilgilendiren doğalgaz satış formülünde büyük bir değişikliğe gidere..
|
|
| |
Dün sabah saatlerinde işsiz kalanların sağlık hizmetinden yararlanma süresini 90 günden 10 güne indirdiğini açıklay..
|
|
| |
İşini kaybedenler, bundan böyle sağlık hizmetinden yalnızca 10 gün yararlanabilecek.
Hastaneye tedavi için giden y..
|
|
| |
İşçileri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, TC kimlik numarası bulunmayan nüfuz cüzdanlarının d..
|
|
| |
Yağmur, Çarşamba ve Perşembe devam edecek. Ilık hava, İstanbul'da Çarşamba'dan itibaren daha etkili olacak. Sıcaklı..
|
|
| |
Danıştay 8'inci Dairesi'nin, YÖK'ün üniversiteye giriş sınavında, 0.15 ve 0.13 olarak belirlediği katsayının yürütm..
|
|
| |
Anayasa Mahkemesi'nin 8 Ocak 2010'da aldığı karar çalışanların yüzde 27'den fazla vergi ödememesinin yanı sıra öded..
|
|
| |
Hükümetle sendikalar arasında yapılan görüşmeler sonucunda kamu çalışanları, birçok yeni hak elde etti
Güvenlik ..
|
|