Maddi sıkıntı sebebiyle kömür alamayan, iki kızı ile soğuktan donmamak için çekyatlarını yakan Kipici ailesine Sakarya Valisi Hüseyin Atak sahip çıktı.
İbrahim Kipici ve iki kızını Güneşler Mahallesi 160. Sokak'taki kirada oturduğu evde ziyaret eden Sakarya Valisi Hüseyin Atak, aileye kömür ve gıda yardımında bulundu. Ailenin tüm ihtiyaçlarının karşılanacağını belirten Atak, Güneşler Mahalle Muhtarı İbrahim Garip'e ailenin durumuyla ilgili bilgi vermemesine sitem etti. Atak, eve gezerken Kipici'ye "Hakikaten çekyatlarınızı yaktınız mı diye sordu. Kipici de, "Evet o karlı günlerde soğuktan donmamak için yakmak zorunda kaldım sayın valim." diye cevap verdi.
Vali Atak, aileye kış başında kömür yardımı yapıldığını, ancak kömürü bittiğini belirterek, aileye yeniden kömür takviyesinde bulunduklarını söyledi. Ailenin gıda ihtiyaçlarının da karşılandığını, ayrıca ev kirasının karşılanacağını dile getiren Atak, "Vatandaşımızın bu mağduriyetini önleyeceğiz." dedi.
"BÖYLE BİR HABER YAPTIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM"
Ailenin mağduriyetini dile getirdiği için Cihan Haber Ajansı muhabirine teşekkür eden Atak şöyle konuştu: "Böyle bir haber yaptığınız için size teşekkür ediyorum. Ancak bu şekilde duyabiliyoruz, görebiliyoruz. Başka türlü duymamız mümkün değil. Burası bir büyük şehir. Teşekkür ediyorum."
Depremde oturdukları evin çökmesi sonucu eşini kaybeden, hiçbir eşyasını kurtaramayan, iki kızını çöplerden topladığı naylon, kağıttan kazandığı parayla okutmaya çalışan Kipici, Sakarya Valisi'nin ziyarete gelmesine oldukça duygulandı. Vali Atak'ın kömür ve gıda yardımında bulunması, 250 TL olan ev kirasını ödeyeceğini söylemesine çok sevinen Kipici, "Allah razı olsun. Bana ve çocuklarıma sahip çıktılar. Kömür getirdiler, artık çocuklarım üşümeyecek. Gıda da bıraktılar. Ayrıca eşya yardımı da yapacaklar. Allah devletimize zeval vermesin." diye konuştu.
| |
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Başbakan 'Ana muhalefet partisine Mecliste bir gıdım su vermeyiz' diyor. Bi..
|
|
| |
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a birlikte televizyona çıkma çağrısını yeniledi..
|
|
| |
Pamukova ilçesinde otomobilin tırla çarpışması sonucu 3 kişi yaralandı.
Edinilen bilgiye göre, D-650 karayolu Gök..
|
|
| |
Akyazı ilçesinde 6 yaşındaki çocuklarının yanmaktan kurtardığı aile için yardım kampanyası başlatıldı.
Taşburun k..
|
|
| |
Erenler ilçesinde koyun otlatan çoban, fındık bahçesinde ölü bulundu.
Karapürçek ilçesine bağlı Teketaban köyünde ..
|
|
| |
Afiyet Sağlık Derneği Sudan'da Tıp Fakültesi'nde okuyan 9 doktor adayını Sakarya'ya getirerek çeşitli hastanelerde ..
|
|
| |
Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, siyasi parti liderlerinin üsluplarını eleştirerek, ''siyasetçiyi di..
|
|
| |
ÖZÜRLÜ YAKINLARINA AYLIK 1,25 MİLYON
Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü özürlü ailelerine her ay evde bakım ücreti ol..
|
|
| |
AŞ EVİ İÇİN İFTAR
Kurulduğu günden bu yana iddialı projeleri ile Kızılay Serdivan şubesi önemli bir projeye daha..
|
|
| |
BİR HAFTADA İKİ BEBEK
Geride bıraktığımız hafta Adapazarı'nda iki bebek terk edildi. Bebeklerden biri cami avlusun..
|
|
| |
KILIÇDAROĞLU SAKARYA'DA
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti il örgütünün hazırla..
|
|
| |
Erenler ilçesinde duble yolda ters yönde giden traktöre çarpan panelvanda bulunan 2'si çocuk 4 kişi yaralandı.
D-1..
|
|
| |
Büyük Birlik Partisi (BBP) Sakarya İl Başkanı Reşat Usturbelli, teröristbaşı Abdullah Öcalan'dan medet umanlarla ay..
|
|
| |
Sapanca ilçesinde yemekten dönen motosikletli grubun TEM Otoyolu'nda yaptığı kazada 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı. ..
|
|
| |
CHP Sakarya İl Örgütü, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yarın saat 16.00'da Kent Meydanı'nda yapacağı mitin..
|
|
| |
Sakarya Veteriner Odası Başkanı Mustafa Yıldız, et fırsatçılarının çok çabuk kilo alması için büyükbaş hayvanlara t..
|
|