BELEDİYEYE 13 BİN TL CEZA
Karasu'da Karadeniz sahilinde hazine arazisinden izinsiz kum aldığı gerekçesiyle ilçe belediyesine, Özel İdare Müdürlüğü tarafından 13 bin 25 TL para cezası kesildi.
Yolda kullanılıyor
Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, hazine arazisinden aldıkları kumu halkın yararına parke yol yapımında kullandıklarını söyledi. Karasu Özel İdare Müdürlüğü'ne yapılan bir telefon ihbarı üzerine harekete geçen İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, belediye kamyonlarının sahil kesiminde hazine arazisinden izinsiz şekilde kum aldığını belirledi.
Para cezası kesildi
Yapılan incelemede, belediye ekiplerinin aynı gün sahilden 50 kamyon kaçak kum aldığı tespit edildi. Bunun üzerine sahilden izinsiz kum alan belediyeye, İlçe Özel İdare Müdürlüğü tarafından 13 bin 25 TL para cezası kesildi. Karasu Özel İdare Müdürü Metin Yıldırım, ister kamu kurumu, ister özel kişiler olsun, sahilden İlçe Denetim Komisyonu'nun izni olmadan kum almanın yasak olduğunu söyledi.
‘Kimse eyvah demesin'
İlgili yasanın, doğanın ve özellikle kıyıların korunması için katı hükümler getirdiğine dikkat çeken Yıldırım, "Sahilden İlçe Denetim Komisyonu izni olmadan kum almak yasaktır. Bu yasağın içine belediyeler de giriyor. Belediye aldığı kumu hizmet amaçlı olarak kullanıyor olabilir. Ama durum değişmiyor. Değişik zamanlarda sahilden ve kum ocaklarında ruhsat sahası dışında kum alan çeşitli firma ve kişilere 690 bin TL'ye varan cezalar kestik. Bu konuda kimsenin gözünün yaşına bakmıyoruz. Mücavir alan içinde polis, dışında ise jandarma bu konuyu sıkı şekilde takip ediyor. Kimse iş işten geçtikten sonra eyvah demesin." diye konuştu.
‘Nasıl yapacağız?'
Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu ise hazine arazisinden izinsiz kum aldıklarını doğruladı. Sahilden aldıkları kumu kamu yararına kullandıklarını kaydeden İspiroğlu şunları söyledi: "Kumu parke yol yapımında halkın yararına kullanıyorduk. Belediyenin imkanları çok kısıtlı. İller bankasına 105 milyon TL borç var. Bu yolları nasıl yapacağız? Aldığımız kumla Anadolu ve Karasu Liselerinin yolunu yaptık." Maden Kanunu Uygulama Yönetmeliği'ne göre, kesilen ceza ödenmediği takdirde icra yoluyla tahsil edileceği öğrenildi.
| |
Hendek, Taraklı ve Adapazarı ilçelerinde montaj çalışmaları nedeniyle 2, 3 ve 4 Ağustos'ta elektrik kesintisi uygul..
|
|
| |
Ferizlililer hafta sonunda şenlikte bir araya gelecek.
Ferizli İlçe, Belde ve Köyleri Tanışma, Kaynaşma Şenl..
|
|
| |
Yerel Yönetimler Kamu İşverenleri Sendikası (YERELSEN) Genel Başkanı ve Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki To..
|
|
| |
2010 yılının ilk altı ayında, bir önceki yılın aynı dönemine göre kırsal motorin tüketimi yüzde 6,8, toplam benzin ..
|
|
| |
Adapazarı ilçesinde bir lokantada mutfak tüpünden sızan gazın neden olduğu parlamada bir kişi yaralandı. Olay, Çuku..
|
|
| |
Sakarya Tabip Odası Başkanı Dursun Bostancı, havaların aşırı sıcak ve nemli gitmesi ile birlikte vücutta su ve tuz ..
|
|
| |
Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'na girmek isteyen Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen..
|
|
| |
Geçen hafta Suriye ile hem kültürel hem de ekonomik bir gezi düzenleyen TÜMSİAD Sakarya Şubesi, detayları basın top..
|
|
| |
Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) işbirliğiyle başlattıkları sosyal konut pro..
|
|
| |
Adapazarı'nda yapılan gürültü denetimlerinde kanun ve yönetmeliklere uymayan 35 kişi ve kuruluşa idari para cezası ..
|
|
| |
Karasu Belediyesi Avrupa Birliği (AB) Koordinasyon Merkezi'nde Ar-Ge birimi oluşturuldu.
Ar-Ge biriminde çalışaca..
|
|
| |
Türkiye ve yurt dışından 60'a yakın pilotun katılacağı ''5. Uluslararası Serdivan Yamaç Paraşütü Festivali'' yarın ..
|
|
| |
Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'na özel yetenek sınavıyla alınacak öğrenciler için yap..
|
|
| |
Sakarya Üniversitesi (SAÜ) öğretim görevlisi Dr. Yavuz Soydan, dünyanın ilk üç çeker (3x3) aracını geliştirerek pat..
|
|
| |
Pamukova ilçesinde bir kişi, kaybettiği koyunlarını bulmak içit gittiği arazide av tüfeğiyle vurularak öldürüldü.
..
|
|
| |
Fındık toplama sezonunun başlamasına az bir zaman kala mevsimlik işçiler Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden, fındık bah..
|
|