30 uncu Mersin Balığı Festivali Yapıldı

Sakarya’nın Karasu ilçesinde geleneksel hale gelen Mersin Balığı Festivali’nin 30’uncusu Sakarya Nehri’nin Karadeniz’le buluştuğu nokta olan Yenimahal...

Sakarya’nın Karasu ilçesinde geleneksel hale gelen Mersin Balığı Festivali’nin 30’uncusu Sakarya Nehri’nin Karadeniz’le buluştuğu nokta olan Yenimahalle’de yapıldı. Bu yıl 30’uncusu yapılan festivalde sembolik olarak 25 mersin balığı protokol üyeleri tarafından Sakarya Nehri’ne bırakıldı.

30’uncu Mersin Balığı Festivaline Karasu Kaymakamı Şafak Gürçam, Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, Belde Belediye Başkanları, Karasu Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Ali Sezer, İstanbul Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Devrim Memiş, Karasu Liman Başkanı Atilla Beyli ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program Sakarya Nehri’nin Karadeniz ile buluştuğu nokta olan Yeni Mahallede gerçekleştirildi. Katılımcılar bir süre Nehir üzerinde tekne ile gezdikten sonra sembolik olarak 25 Mersin Balığını alkışlar arasında Sakarya Nehri’ne bıraktılar.

Prof. Dr. Devrim Memiş düzenlenen etkinlikten dolayı Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu’na teşekkür ederken, “Bilindiği gibi bilinçsiz avlanma sebebiyle Mersin Balığının nesli tükenmek üzere.

Günümüzde sadece 3 tür mersin balığı koruma altında. Bu balıkların avlanması yasak. Bu türlerin çoğalması için Türkiye’de ve Dünyada çeşitli çalışmalar yapılıyor. Geçtiğimiz yıllarda mersin balığının Karadeniz’de çoğalması için binin üzerinde balık bırakıldı” dedi.

Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu da Mersin balıklarının neslinin korunması için belediye olarak ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini belirtti.

08 Tem 2013 - 11:24 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapostası Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapostası Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapostası Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapostası Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.