Çek senet çetesi adliyeye sevk edildi

Kocaeli'de, örgüt kurarak çeşitli suçlara karıştıkları iddiasıyla gözaltına alınan 23 kişi, adliyeye sevk edildi.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, suç işlemek için örgüt kurdukları öne sürülen bir grup hakkında duyum alınca şahısları takibe aldı. Yapılan teknik ve fiziki takibin ardından operasyon için düğmeye basan ekipler, İstanbul, Samsun ve Sakarya’da bulunan adreslere operasyon düzenledi. Operasyonlarda, İ.H., M.H., T.T., F.Y., C.B., A.A., T.G., M.O., İ.P., İ.H.S., D.Ö., S.C., Ö.P., M.K., M.H., M.Y., B.K., S.M., M.E., A.O., C.S., T.K. ve E.K. isimli şahıslar gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen örgüt üyelerinin suç işlemek amacıyla örgüt kurdukları, örgüt kapsamında özel ve tüzel kişiler arasındaki alacak verecek konularını düzenlemek, tehdit ve baskı uygulayarak tahsilatçılık yapmak ve suça azmettirmek suretiyle yağma, silahlı yaralama ve araç kurşunlama suçlarına karıştıkları tespit edildi.

Şahısların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda 5 tabanca, 1 pompalı tüfek, 250 adet sözleşmeli senet, çek, ajanda, belgeler ve bir bilgisayar ele geçirildi. İl Emniyet Müdürlüğü’nde üç gün boyunca sorgulanan 23 kişi, adliyeye sevk edildi.

11 Haz 2013 - 08:43 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapostası Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapostası Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapostası Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapostası Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.