Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, önceki akşam Tv264’ün canlı yayınına katıldı ve bazı özel açıklamalarda bulundu.
Yayını canlı olarak izleyemedim ama daha sonrasında Medyabar’da yer alan haberleri dikkatlice okudum.
Başkan Yüce’nin yeni külliye projesi ve raylı sistemle ilgili söyledikleri gerçekten önemliydi.
Şehrin merkezinde tümenin olduğu yer ile ilgili proje düşündüklerini ve girişimlere başladıklarını ifade eden Yüce, “Tümen ile ilgili Cumhurbaşkanımıza götürdüm. Finans kaynağını sordu, ben bulurum dedim.
Yeter ki siz sıcak bakın dedim. Savunma bakanımızla görüştüm sıcak baktı. Lojman yapılması kaydı ile kabul edildi. Biz de lojmanlar için Karaman ve Camili de iki yer gösterdik.
Lojmanları yapmak için taahhüt ettik. Bakanlığa yazdık haber bekliyoruz. Orhan Camii, Tozlu Camii yetmiyor. Toplu ibadet yapabileceğimiz bir külliye yapacağız orada. Görüşülmesi gereken yerlerle tüm görüşmeler yapıldı” dedi
Açıkçası yeni bir proje. Projenin detaylarına sadece Yüce’nin söyledikleri kadar hakimiz. O nedenle bu projeyle ilgili çok fazla kelam etmek doğru olmaz.
Ama ben olsaydım, tümenin olduğu yerde külliye projesini hayata geçirir miydim. Hayır, orada öyle bir projeye başlamazdım.
Başkan Yüce’nin raylı sistemle ilgili söyledikleri de dikkatimi çekti. Bilindiği üzere raylı sistem projesi ilk açıklandığında 1 Milyarlık bir bütçeden bahsediliyordu.
O zamanki ekonomik durum ile şimdiki ekonomik durum arasında büyük fark var. O zaman raylı sistemi hayata geçirmek zordu, şimdi ise neredeyse imkansız.
Ancak Başkan Yüce, bu konunun hala gündem dışı olmadığını söyleyerek açıkçası beni şaşırttı.
Yüce, “Ulaşım Master Planı’nda Sakarya’da raylı sistem yapılamaz diye rapor var. Bakanlık tarafından uygun değildir raporu var. Biz şimdi yeniden Ulaşım Master Planı’nı yeniliyoruz.
Son aşamasına geldik. İnşallah Raylı Sistem ile ilgili toplantılarımız devam ediyor. Bu konu gündem dışı değil. 3 tane güzergah belirledik” dedi.
Raylı sistemli bir Sakarya gerçekten kulağa çok hoş geliyor. Şehir tarihine geçecek bir projeye imza atılmış olur.
Başkan Yüce’nin çabalarını takdirle karşılıyorum ve Sakarya’da raylı sistemin hayata geçmesini çok istiyorum.
Ancak ben, şu ekonomik tabloyla raylı sistem projesinin hayata geçirilmesi ne yalan söyleyeyim neredeyse imkansız görüyorum.
İnşallah Yüce, tüm zorlukları aşar da şehir raylı sistemle donatılır.
Çünkü bu şehrin en önemli 3 eksiği var. Sağlık, kentsel dönüşüm ve raylı sistem. Bu 3 ana sorun çözülürse, Sakarya gerçekten bambaşka bir şehir olur.
Bu yazı toplam 148 defa okundu.27 Haziran 2022 - 00:10, Pazartesi
11 Mayıs 2022 - 00:44, Çarşamba
25 Nisan 2022 - 00:16, Pazartesi
9 Nisan 2022 - 00:17, Cumartesi
2 Nisan 2022 - 00:09, Cumartesi
22 Mart 2022 - 00:52, Salı
12 Mart 2022 - 00:43, Cumartesi
4 Mart 2022 - 12:46, Cuma
18 Şubat 2022 - 00:41, Cuma
12 Şubat 2022 - 00:10, Cumartesi
BİZ YAZMAKTAN, SİZ OKUMAKTAN YORULDUNUZ